søndag 10. mars 2013

Hvordan invitasjonene ble til DIY

Jeg leitet overalt på nettet etter eksempler på bryllupsinvitasjoner. Her er inspirasjonsbilder fra da jeg lagde våre, i tilfelle du er ute i samme ærend. 

Invitasjonene ble trykket manuelt på et trykkeri. De kuttet også arkene til invitasjoner og konvolutter. Invitasjonene hadde to deler, med et løst ark inni et ark som var brettet som et "skap". Dette arket presset de bretten på, slik at det for meg bare var å brette og lukke. Arket inni besto av monogram og tekst, med en sølvramme rundt, som også var trykket på vanlig måte.

Jeg lukket innbydelsen med et silkebånd. Dette slikebåndet lagde jeg i tre deler, som deretter ble limt sammen med en limpistol. 

De hadde ikke konvolutter som matchet på øya, så de brettet jeg selv. Trykkeriet anbefalte tykkelsen på arket, og kuttet det i en meget nøye oppmålt stor firkant. Deretter brettet jeg firkanten rundt innbydelsen, med skjøten på midten bak. Skjøten ble deretter forseglet med et klistremerke med monogrammet, som trykkeriet hadde mulighet til å lage. 

Vi betalte ca 18 kr per innbydelse, og det var inklusive kjøp av limpistolen.Slik så det ut da jeg lagde konvoluttene. Skikkelig girly;) Klistremerket med monogram forseglet baksiden av konvolutten, se bildet under.


  Og silkebånd...

 ---English---

Pictures from when I made our wedding invitations, in case you need an inspiration;)

8 kommentarer: