fredag 31. mai 2013

Dia de Canarias

I går fylte Kanariøyene 30 år, og i tillegg var det nasjonaldagen deres; Dia de Canarias. Denne dagen kan ikke sammenlignes med 17. mai-feiringen som vi har hjemme. I Norge er vi veldig opptatt av flagget, tog, bunaden og Russ. Leker for barna, og is! Her er de mer opptatt av historiens kunst, musikk og sang. Ganske lite patriotisk egentlig.

Den 28. mai feiret vi dagen på skolen til Louise, min eldste datter. Begge døtrene hadde på seg nasjonaldrakter. De er ganske rimelige, så man har råd til å kle seg i ny hvert år, ca 26 euro for kjole og skjørt (ca 200 kr). 

Først var det oppvisning av alle klassetrinn, hvor de synger og danser tradisjonelt i gruppe. Deretter gikk elevene inn i klasserommet, mens vi foreldre fikk besøke fellesrommet, hvor de eldre elevene viste tradisjonell mat og håndtverk. 

På selve dagen hadde vi tenkt oss ut for å se om vi fant noe av underholdning. Louise, eldste datter, husket fra i fjor at det var mye dans. Så det var i fokus hos henne. 

I det vi skulle gå ut døra (det tok sin tid for en gressalene-mamma), så ringte det på døra. Det var Maria og datteren Sarah, de vi ble kjent med den første gangen vi var her. Vi ble med dem bort på det nærmeste,- og største kjøpesenteret. Der møtte vi venner av dem, og fikk sitte ved samme bord. De bestilte noe å drikke, før de deretter reiste seg i full fart og danset rett foran livebandet. 

De var skikkelig flinke! Da bandet var ferdig med å spille, gikk de hjem, og feiringen deres var over, tror jeg. Mange spanjoler ser seg ikke råd til å spise ute, mye pga. landets økonomiske krise.

Her er selvsagt en video fra dansegulvet:)


Den mannen som danser i videoen i hvit t-shirt satt ved siden av oss da ungene og jeg spiste middag etterpå. Han så gammel ut der han satt. Helt utrolig hvordan kroppen hans våkner til liv når han hører musikk!

Det hører selvsagt med at det bare var en av de rundt bordet som snakket engelsk, og jeg fikk selvfølgelig kjeft fordi at jeg ikke kunne snakke spansk etter ett år. Heldigvis får vi privatundervisning i spansk flere ganger i uka når mannen er hjemme, så det går seg til;)

---English---

We were celebrating the Canarian`day yesterday, and at my daughter`s school the 28. It was mostly about traditional music, dance, food and art. Yesterday we went to the biggest shoppingsenter, where the locals were dancing, as you can see in the video.We met friends, and friends of friends. Really nice!!


5 kommentarer: