lørdag 1. juni 2013

Det magiske blondestoffet

Jeg har en brudekjole hengende i butikken til skredderen min.
Den er ikke ferdig, og skredderen min er i Argentina!

Det var meningen at jeg skulle være her i byen mens hun sydde den. Men pga. dødsfall i familien, måtte jeg hjem til Norge i full fart (i en mnd.), og fikk akkurat prøvd kjolen før hun måtte reise til bryllup i Argentina (i over en mnd.).

Hun kommer hjem fire dager før bryllupet, og skal da legge til detaljene.

Det er her det magiske blondestoffet kommer inn;)
Nå er kjolen sydd i havfruefasong med bare skuldre. Stoffet er sateng.
Vi forsøkte virkelig å finne andre fine stoffer, både i Kina (en annen venninne) og i Norge (meg), men utvalget var ikke godt nok.

Øverste delen skal være belagt av blondestoff, hvor det skal gå videre over den ene skulderen min. Det er dette stoffet jeg har leitet etter. Jeg fant det ikke i Norge, og ikke her i hovedstaden Puerto del Roasario, så da var håpet hovedstaden Arrecife på Lanzarote. Stoffet skal du få se senere, men her er bilder fra jakten på det magiske blondestoffet, hihi...

Vi tok utgangspunktet i det store hotellet ned ved havnen. Vi fikk vite at butikken lå ved siden av kirken. Så da bar det gjennom gågaten:)

Gågaten med mange lekre merkebutikker.

Kirken som var den vi måtte finne for å finne butikken (landemerket)

Mest sjarmerende biblioteket som lå ved siden av.

Her er stoffbutikken El kilo. Jeg vil si at utvalget på Fuerteventura og Lanzarote var ca like stort, men at de hadde ulike stoffer. Ryktet sier at Gran Canaria er bedre.

Vi kjører fra hovedstaden Arrecife, over fjellet til havnen i Playa Blanca, hvor fergen går over til Corralejo.

Jeg fant to meter med blondestoff, det kostet 500 kr, noe som er veldig dyrt her.
Det er pga. at det er ment til brudekjole. Om du er så heldig å finne stoff som ikke er ment til brudekjole, er det veldig billig. Jeg betalte ca 1200 kr for 12 meter sateng, som er det stoffet brudekjolen og brudepikekjolene blir sydd av.

Syersken min sa at hun skulle se etter stoff i Argentina også. Hun skulle sy en brudekjole der nede... 

Så da får vi håpe at vi har funnet det magiske blondestoffet!

---English---

My weddingdress is almost finnished, but we are looking after the magic lace fabric. This is from when I found my lace in the capital on Lanzarote, Arrecife.
Hopefully it is the magic one. If you are looking after fabric at the Canary Islands, you should try Gran Canaria, if you get the opportunity. 


6 kommentarer: