lørdag 1. juni 2013

Hjemmelaget is

Jeg går på lavkarbo, i hverfall frem til bryllupet. Jeg spiser godt,  men det er den eneste måten at jeg klarer å holde meg unna søtsaker og chips/potetgull.
Jeg bor i syden, og kan ikke spise is, liksom... 
Hvor hører det hjemme?? ;D

Ungene spiser også mye is, og det er kanskje greit med litt sunne varianter?
OBS. Ikke alle varianter er lavkarbo-vennlige;)

SMOOTHIE-IS

 
Ingredienser
250 g bringebær (raspberry)
1 stk banan
3 dl valgfri fruktjuice (fruitjuice)
4 ts melis (icing sugar)

Fremgangsmåte
Kjør alle ingrediensene til en tyktflytende masse i en blender eller smoothiemaskin.
Frys ned i små former eller begre, gjerne som er så smale som mulig.
Stikk en ispinne i og sett i fryseren.
Ta formene eller begerne ut av fryseren en stund før servering. Isen skal ikke være helt hard.
Tips: Om dere lager isen sammen med barn, så er det moro å skrive navnene på pinnene før de settes i fryseren.

JORDBÆR IS


Ingredienser
500 g jordbær  (strawberry)
2 ss sukker  (2 big spoons with sugar)
1 dl yoghurt naturell
 
Fremgangsmåte
Rens og skjær jordbær i mindre biter og mos i blender eller med stavmikser.
Bland med yoghurt naturell og smak til med sukker.
Hell jordbærmassen over i ispinneformer og frys ned.

Ta bort sukker, og den er lavkarbo!!:)

I slike ispinne-former kan du egentlig helle alt flytende med smak.
Til ungene bruker vi juice og youghurt.
Du kan også smøre sjokolade inni, for å få sjokoladesmak;)

VANILJEIS MED SMAK


Ingredienser 

 2 ss  mandelflak (mandel flakes)
200 g  dypfryste bringebær eller annen fryst frukt/ bær (frosen berry)
1 ss  melis (toppet) (icing sugar)
5 dl  kremfløte (float)
evt. 10 stk  bringebær til pynt, gjerne sammen med noen blader mynte.

 Fremgangsmåte

Varm en tørr og ren stekepanne på nesten full varme og rist/tørrstek mandelflarne. Husk å bevege pannen slik at mandlene ikke brenner seg. De skal kun bli gylne.

Ha de fryste bærene og melisen i en foodprocessor, hell i fløten, start maskinen og la den gå på full kraft i ca 15-20 sekunder. Voila, bærene fryser kremfløten og du har fått en supergod iskrem. Andre bær kan også brukes. 

Fordel iskremen i skåler. Topp det hele med mandler og eventuell pynt.

BANANIS


Ha en hel (eller halv stor) banan på en pinne. Frys ned. Spis den som den er, eller rull bananen i hakket mynte, eller ha litt sjokolade over (bruk gjerne den varianten som stivner på isen).

Frozen banana as it is, or add chocolate o.l. after the banana is frozen.

Tror vi må finne flere oppskrifter, og prøve litt selv også.
For nå fikk jeg lyst på IS <3


6 kommentarer: