onsdag 17. juli 2013

Den skreddersydde brudekjolen

Veien til brudekjolen min var kort og spennende!
Jeg engasjerte den lokale syersken Consuelo som driver butikken Chill & Jam i Corralejo. Selv om hun var gjest i bryllupet gikk hun etter meg og fikset kjolen hele dagen. Supersnill!!


Vi brukte laaang tid på å finne designet til  brudekjolen. Lette gjennom flere internettsider og blader. Hun var også med meg flere ganger til stoffbutikken som lå i hovedstaden, hvor vi til slutt heldigvis klarte å finne et satengstoff vi begge likte. Et dødsfall i familien førte til at jeg måtte reise til Norge to måneder før bryllupet. Det ble tatt mål, og Consuelo klarte på et mirakuløst vis å ha ferdig grunnlaget for kjolen da jeg kom tilbake. Da skulle hun reise over en måned til Argentina og vi måtte vente med resten til tre dager for selve bryllupet. Hun hadde da med seg den siste og viktige stoffbiten til kjolen. Den som jeg har over den ene skulderen.
Perlene på skulderen sydde hun på en time før vi kjørte til vielsen :)
Hun mente at ryggen burde være åpen på grunn av varmen. Tøybiten er flettet bak på ryggen og bare sydd løst utenpå øvre del av kjolen. Hun lagde også et tau jeg kunne feste til håndleddet, slik at kjolen ikke ble så lang utover kvelden.

--- English ---
The process of designing and sewing the wedding dress was fast and exiting. Thank you to Consuelo from the store Chill & Jam in Corralejo, for support, main design and sewing <3


7 kommentarer: