tirsdag 17. september 2013

Han kjørte taxi han forrige statsministeren, sant?

Jeg satt inne hos eiendomsmegleren. Han som lover å ta kontakt om det kommer inn nye hus for langtidsleie, men som aldri ringer. Selv om vi stadig ser nye hus som i tillegg er utleid på nettsiden deres. 

Vi snakker om viktige ting som boplikt, skatter og slikt hjemme i Norge. I Spania blir Norge ansett som et rikt land, og mange stiller derfor mange spørsmål om det norske systemet, spesielt den lave arbeidsledigheten.

"Har dere fått ny statsminister?", spør han. "Ja, har du fått med deg det?", spør jeg overrasket. "Ja, han forrige kjørte taxi, sant?", spør han videre. "Ja, det stemmer", svarer jeg etter å ha tenkt meg om. "Og nå har dere fått hun damen?", spør han videre. "Ja, du vet. Det har gått fra venstre- til høyrepolitikk nå. Flertallet ønsker bedre økonomisk styring av landet", fjaser jeg videre...  "Mhmm...", fortsetter han, mens han skifter tema.

Det var ingen ledige hus den dagen. På veien hjem tenkte jeg på samtalen. At det var rart at spanjolene fikk med seg det som skjedde i Norge, spesielt på en øy like utenfor Marokko et sted. Jeg tenkte at en kvinnelig statsminister viser at Norge er et land med god likestilling. Jeg tenkte at Erna ikke er så verst, egentlig. Men så husket jeg bildet av Siv i lebestift-kjole, med veivende hender, mens hun jublet "Morna Jens". Hvilken dame mente han egentlig? Panikken grep meg litt...


Hva tenkte eiendomsmegleren egentlig om Norges politikk?
Jeg grublet litt på dette mens jeg spaserte hjem til min mann, for å fortelle at det ikke var ledige hus i sikte. Vagt husket jeg forrige gangen jeg snakket med en spanjol om den norske politikken. Det var den gangen da statsministeren vår var en forhenværende prest... 

 *Blinkefjes*

---English---
Norway has just had elections, and we have a new female prime minister. In a conversation with a real estate agent here in Spain, he asked if the previous prime minister drove taxi (which he did during the election battle). Then I was asked whether the new prime minister is a lady, which I also confirmed. After going out of the office, I started to think about what people abroad really thought about Norway. Much misleading information to be found in the international press. Please google "Siv Jensen", "Kjell Magne Bondevik" and "Jens Stoltenberg", and you will see what I mean;)6 kommentarer: